Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Круизен пакет ИСЛАНДИЯ И ШОТЛАНДИЯ - май 2024 | ПОТВЪРДЕНА ГРУПА

Оферта номер: Е2875
Вид транспорт: Самолет Самолет
26.05 - 06.06.2024/12 дни - 11 нощ - Ранни записвания до 30.11.2023
София - Хамбург - Инвергордън - Рейкявик - Исафьордур - Акурейри - Къркуол - Хамбург - София
Цена от: 4250.00 лв


ДАТА ЦЕНА ЗАПИТВАНЕ
26.05.2024 4250.00 BGN Запитване
26.05.2024 4250.00 BGN Запитване


Програма
1 ДЕН
.

Кораб за круиза: MSC Preziosa
Пуснат на вода през март 2013 година от пристанище Сен Назар, MSC Preziosa е един от най-модерни кораби на компанията MSC Cruises По размер, дизайн и удобства Preziosa прилича на кораба си близнак - Divina – и двата от най-луксозния клас на MSC – Fantasia. Съставен от 18 палуби, 14 от които за пасажери, на борда на кораба са изградени 26 асансьора, 9 ресторанта, 21 бара, модерни спортни съоръжения и СПА център, удобства за деца, театрална сцена, дори 4D кино и симулатор за Формула 1. Гостите на MSC Preziosa имат избор за настаняване в общо 1751 каюти, разделени на: вътрешни каюти, каюти и апартаменти с илюминатор, прозорец или балкон, и ВИП апартаменти от категорията Yacht club.

Предлагаме ви възможно най-приятното пътуване и достъп до уникалните природни забележителности на Исландия и през 2024г. Екскурзията в Хамбург в последния ден от програмата в комбинация с обвитите в мистерия и легенди Исландия и Шотландия оформят един завършен северен маршрут. Шотландия ви очаква със своята богата история, замъци и легендата за езерото Лох Нес. 
НОВА ГРУПА /ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ!/РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.11.2023г.

Маршрут: София - Хамбург - Инвергордън - Рейкявик - Исафьордур - Акурейри - Къркуол - Хамбург - София

Ден 1:

26.05.2024 София - Хамбург 

Полет София - Хамбург с прекачване. Трансфер летище - круизен терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 19:00 ч.
Ден 2:

27.05.2024 Плаване 

Свободно време за забавления и опознаване на кораба.
Ден 3:

 

28.05.2024 Инвергордън, Шотландия 07:00-17:00 Инвергордън ни посреща с типични Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци,  много история и легенди. Още Шекспир в своя „Макбет“ споменава замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини. Замъкът Дънробин е най-големият в шотландските „Хайлендс“. Строителството му започва през 13 век, а за изграждането на неговия парк, архитектът е почерпил вдъхновение от Версай. Във всяка част на света, всички са чували за Лох Нес, шотландското езеро, което крие в дълбините си гигантско чудовище. То привлича тълпи от туристи, идващи с надеждата да видят „Неси“. (Екскурзия срещу доплащане)
Ден 4:

29.05.2024 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.
Ден 5:

30.05.2024 Рейкявик, Исландия – акостиране в 10:00 

Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Желаещите могат да го направят в открити води на борда на специални корабчета. Исландия е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik. Тук се намира  една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия - Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ѝ е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания. (Екскурзия срещу доплащане)
Ден 6:

31.05.2024 Рейкявик, Исландия – отплаване в 18:00

Днес ще се отправим към националния парк Тингвелир (Екскурзия срещу доплащане). Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги - най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент.
Ден 7:

01.06.2024 Исафьордур 07:00-19:00 

Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords (Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да се разходят по суша до Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi. (Екскурзия срещу доплащане) Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.
Ден 8:

02.06.2024 Акурейри 07:00-18:00 

Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Не пропускайте гледките на внушителния водопад Godafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете. (Екскурзия срещу доплащане)
Ден 9:

03.06.2024 Плаване 

Свободно време за почивка и забавления.
Ден 10:

04.06.2024 Къркуол, Шотландия 09:00-20:00Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae). (Екскурзия срещу доплащане) По време на екскурзията си на брега, ще имате възможност да разгледате неолитното селище, състоящо се от 8 постройки, обединени групово и вкопани в земята – нещо, което няма аналог в археологическата наука. Обитавани са приблизително между 3180 и 2500 г преди Новата ера. Това е и най-добре запазеното неолитно селище в Европа. Ако проявявате по-голям интерес към историята на островите, ви препоръчваме  да посетите и Музея на Оркни в Къркуол.

Ден 11:

05.06.2024 Плаване

Свободно време за почивка и забавления.
Ден 12:

06.06.2024 Хамбург – напускане на кораба след 06:00 

В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с обзорна екскурзия на Хамбург. По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbrücken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

Цената включва
✔ Самолетни билети София-Хамбург-София с прекачване. 
✔ Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.  
✔ 11 нощувки на борда на MSC Preziosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
✔ Всички трансфери по програмата.
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург.
✔ Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
✔ Пристанищни такси.  
✔ Водач от агенцията при записани 15 човека.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.
 


Цената не включва
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз. 
✔ Такса обслужване на борда на кораба - 132 евро/възрастен, 61 евро/дете за цялото пътуване Заплаща се предварително с последната вноска по договора
✔ Храната в специализираните ресторанти.
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет.
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“.


Дата: 26.05.2024 г.
Акценти на програмата:
Включени самолетни билети София-Хамбург-София с чекиран багаж
✔ 11 нощувки на борда на MSC Preziosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“
✔ възможност за:
          Ÿ посещение на най-добре запазеното неолитно селище в Европа от преди 3000 години - Скара Брей, Шотландия
          Ÿ посещение на езерото Лох Нес
          Ÿ посещение на Синята лагуна (Исландия), привличаща туристи от цял свят. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея, чиято температура е 37-39 градуса по Целзий
          Ÿ разходка между двете тектонични плочи Северноамериканската и Евразийската, оформящи каньона в националния парк Тингвелир, Исландия
          Ÿ преминаване през "Ледения фиорд" и наблюдение на китове, тюлени, чайки
          Ÿ къпане в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург.  



Цени на каютите
Категория
Тип кабина
Описание
Цена
Bella
Вътрешна каюта
Каюта без прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
4050 лв.
Fantastica OL1
Каюта с прозорец
Каюта с прозорец. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
4600 лв.
Bella
Каюта с балкон
Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
4770 лв.
Fantastica BL1 (8-9 палуба)
Каюта с балкон
Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
5000 лв.
Fantastica BL2 (10-11 палуба)
Каюта с балкон
Каюта с балкон. Имат собствен санитарен възел. Оборудвани с минибар,  сателитен телефон, интерактивна сателитна телевизия, сейф, сешоар, климатик.
5050 лв.


Условия за резервация:
Депозит 1: 1000 лв/човек
Доплащане до 25.02.2024 г.

Неустойки при анулация:
До 12.10.2023 – 300 лв.
13.10.2023 – 25.02.2024 – 1000лв.
26.02. – 25.03.2024 – 40%
26.03. – 26.04.2024 – 70%
След 26.04.2024 – 100%
 

Дестинации на круиза

Акурейри
 
Акурейри е най-големият град в Северна Исландия и през последните години се превръща в все по-популярна туристическа дестинация.Въпреки че е едва на четвърто място сред градовете по големина и население, той е на второ място след Рейкявик по икономическо развитие. Разположен е в дълбините на най-красивия фиорд на Исландия, смао на 40 километра от Арктическия кръг. Има модерен университет, театър, художествен музей и симфоничен оркестър.Естествената красота на Акурейри пленява. В близост до града е водопадът Голфос, разположен на река Скайанулфандафлоут. Именно с тази река исландците приемат християнството през 1000 г. Въпреки малкия си размер (височина само 12 метра и ширина 30 метра), той пленява всеки чужденец, дошъл да види няколко хиляди тона вода, падаща за една минута. Околностите на Акюрейри са известни с многото си великолепни вулкани. Около активния вулкан Аскя в резултат на изригванията му се образуват няколко живописни езера, които не замръзват дори и в най-суровите зими. Ледените пещери заслужават специално внимание. Зашеметяващите ледени зали се превръщат в специална атракция на Акурейри. Повечето чуждестранни туристи идват в Исландия само за да видят тези пещери.
 
Исафьордюр
 
Исафьордюр е най-големият град на полуостров Уестфьордс, с около 2600 жители. Това е древен църковен обект и търговски пункт поне от 16 век, въпреки че истински град започва да се оформя чак след средата на 19 век. Ръстът на града е предизвикан от производството на солена риба и оттогава риболовната индустрия е жизненоважна за общността. Други индустрии като туризма и сектора на услугите нарастват през последните години и десетилетия.
За туристите Исафьордюр разполага с разнообразие от места за настаняване, ресторанти и отдих за всички бюджети и вкусове. Голф игрище, пешеходни и велосипедни пътеки, конна езда, наблюдаване на птици, ски и каяк са всички, които са наблизо. Фериботите до природен резерват Хорнстрандир тръгват от Исафьордюр всеки ден през летните месеци. 
 
Исафьордюр е домакин на някои от най-известните фестивали в Исландия, включително музикалния фестивал „Aldrei fór ég suður“, фестивала на бегачите, европейските първенства по кал, футболен шампионат, театрален фестивал „Акт сам“ и фестивал за класическа музика „Við Djúpið“.
 

 
Рейкявик
 
Рейкявик е най-северната столица на света и най-западната в Европа. Разположен в югозападната част на страната, на полуостров с впечатляваща панорама, Рейкявик е седалище на правителството, администрацията и икономическата дейност на Исландия. Градът е дом и на основните културни институции на Исландия. 
Рейкявик е дом на основните културни институции на страната. Той има процъфтяваща сцена на изкуствата и е известен като жизнен, креативен град с голямо разнообразие от културни събития. През 2011 год. откриха великолепна концертна зала и конферентен център, което потвърди позицията на града като ключово място за събития.
Някои от задължителните спирки в града са църквата Халгримскирхе, скулптурата Sun Voyager, изложба на китове и още много. 

 
Хамбург
 
Има градове, които ни впечатляват само със споменаването на тяхното име. С морския си чар и откритост към света град Хамбург е един от най-красивите големи градове в Европа и предлага на своите гости предимствата както на градския бит, така и на живота сред природата в най-чист вид - разнообразие от хотели, ресторанти, театри и магазини, изискани плажове по поречието на Елба и зелени брегове на Алстер, оживено пристанище и забележителности от 1200-годишната история на града. Хамбург е най-голямото морско пристанище на Германия въпреки че е на ... 100 км от устието на река Елба при вливането й в Северно море. В района Репербан пък са живели и свирели по барове и клубове четиримата от "Битълс" преди да станат известни. През 1961 г., преди излизането на първия им сингъл, "Битълс" свирят в хамбургски клубове и правят първите си записи. През следващите две-три години те гастролират в Хамбург още четири пъти. През пролетта на 2007 г., недалеч от местата, на които са свирили, е открит обновен площад, носещ името на групата. Хамбург е не само една от търговските столици на Европа още от Средновековието, но е и модерен град, чието красиво пристанище се превръща в сцена за концерти с музика на живо и електронна музика. Като в един класически морски град, навсякъде ще чувате идиличните звуци на чайки или нежния плисък на вълните.
 
Инвергордън
 
В Инвергордън се виждат типичните Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци,  много история и легенди. Сред тях са замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини и най-големият замък - Дънробин.
 
Къркуол
 
Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae).
 


Условия за резервация:
Депозит 1: 1000 лв/човек
Доплащане до 25.02.2024 г.

Неустойки при анулация:
До 12.10.2023 – 300 лв.
13.10.2023 – 25.02.2024 – 1000лв.
26.02. – 25.03.2024 – 40%
26.03. – 26.04.2024 – 70%
След 26.04.2024 – 100%

 
81/11


Етикети
екскурзия до шотландия , екскурзия до акурейри , круизен кораб msc preziosa , исландия екскурзии , екскурзия до исландия , екскурзии шотландия , екскурзии рейкявик , екскурзия до хамбург , msc preziosa , круиз с водач от българия , круизен пакет исландия и шотландия 2024 , исафьордур , самолетна екскурзия до исландия , екскурзия до исландия , рейкявик , екскурзия до рейкявик , екскурзии исландия , круизни пътувания 2024 , оферти исландия , рейкявик , инвергордън , екскурзия до шотландия , майски празници 2024 , акурейри , екскурзии шотландия , шотландия екскурзии , круизен пакет исландия и шотландия , круизни пътувания 2024 , круизен кораб msc preziosa , msc preziosa , инвергордън , екскурзии акурейри , круизи 2024 , исафьордур , къркуол , къркуол , екскурзии хамбург , хамбург , круиз шотландия , круизен пакет исландия и шотландия 2024 , исландия 2024 , круиз до исландия , акурейри , круизен пакет исландия и шотландия , майски празници 2024 , екскурзии исландия , круиз исландия , хамбург , ранни записвания 2024 , круизи 2024 , водач от българия
Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах